Børnepenge

Børnepenge – Hvad får man i børnepenge?

børnepenge

Børnepenge er navnet på den check, som alle familier med børn modtager hvert kvartal. Børnepenge kaldes også for børnecheck eller børne- og ungeydelse. Beløbet bliver betalt til alle børnefamilier i Danmark for at hjælpe med at dække nogle af de ekstra udgifter man har som børnefamilie (fx dagpleje, mad, bleer osv). Børnepenge forud hvert kvartal og bliver sat ind på din NemKonto. Beløbet er til disposition den seneste hverdag i måneden.

Regler for børnepenge

Børnepenge er skattefrie og de medregnes heller ikke i opgørelsen af din skattepligtige indkomst eller i beregningen af socialer ydelser eller SU. Du skal altså ikke betale skat af børnepenge, og du kan godt modtage børnepenge selvom du studerer og får SU.

Alle familier får børnepenge lige meget hvor mange penge de tjener. Man kan altså ikke tjene for meget til at modtage børnepenge.

Det eneste krav er at man har børn, som er under 18 år. Selvom dine børn stadig bor hjemme, får du ikke børnepenge hvis de er fyldt 18 år.

Børnepenge satser/takster 2020

Det beløb du får udbetalt i børnepenge afhænger af dit barns alder. I år 2020gælder følgende satser (husk de udbetales hvert kvartal):

  • 0-2 år: 4.557 kr. pr. kvartal.
  • 3-6 år: 3.609 kr. pr. kvartal.
  • 7-14 år: 2.838 kr. pr. kvartal.

Herefter får du 886 kr. per måned. Det kaldes ungeydelse, og gælder når dit barn er 15-17 år.

På et år får du altså udbetalt mellem 17.196 (0-2 år) og 10.716 kr (15-17 år).