Danmarks bedst betalte jobs

Danmarks bedst betalte jobs 2022

Danmarks bedst betalte jobs

Her tager vi et kig på de bedst betalte jobs. Det kan være svært at definere hvilke jobs som egentlig er de bedst betalte. Selvom Cristiano Ronaldo tjener millioner på at spille fodbold, så tjener danske fodboldspillere slet ikke lige så mange penge. De job vi kigger på her primært “almindelige” jobs som man tage en uddannelse for at få. Derfor taler vi her ikke om lønninger ved berømtheder som fodboldspillere, musikere, skuespillere og direktører

 

Hvis man kigger på gennemsnitslønninger og ser på det samlede beløb man vil tjene i løbet af et helt liv (livsindkomst), så er de tre bedst betalte jobs følgende:

 1. Aktuar
 2. Økonom
 3. Læge

Disse tre jobs giver alle en livsindkomst på over 20 millioner kroner. Så hvis du vil have en uddannelse som kan garantere dig en af de bedste lønninger i Danmark, så bør du sigte efter studierne for aktuarer, økonomer eller læger.

Du kender nok til økonomer og læger, men hvad er en aktuar tænker du måske? En aktuar arbejder med statistik og matematik på et meget højt niveau. Deres primære opgaver består i at lave risikovurderinger. En aktuar er typisk ansat i forsikringsselskaber og pensionskasser hvor de udregner sandsynligheden for at der sker ulykker og finder på den måde ud af hvad forsikringer skal koste. Læs mere om aktuar-jobbet her.

Jo mindre du er heldig og laver nogle gode investeringer eller du starter et successfuldt firma, så skal du regne med at det kræver en uddannelse at få de bedst lønnede jobs. Her er e liste over danmarks bedst betalte jobs:

 1. Aktuar
 2. Økonom
 3. Læge
 4. Civilingeniør
 5. Jurist/revisor
 6. Handelsøkonom
 7. Tandlæge
 8. Biokemiker
 9. Geolog
 10. Datalog
 11. Humanist
 12. Finansøkonom
 13. Datamatiker
 14. Skolelærer
 15. Mekaniker
 16. Skuespiller
 17. Bankassistent
 18. Maler (faglært)
 19. Salgsassistent (sælger, der er faglært)
 20. Pædagog
 21. Fisker (faglært)
 22. Ufaglært
 23. SOSU-hjælper
 24. Sosu-assistent

Husk at penge er ikke alt, og høje lønninger betyder ikke nødvendigvis at det er de bedste jobs.