Hvad tjener en økonom

Hvad tjener en økonom?

Hvad tjener en økonom?

En økonom arbejder med forskellige økonomiske opgaver, og er altså en person, som har en stor viden om netop økonomi. Økonomers løn er blandt de absolut bedste lønninger i Danmark. Læs mere herunder og se hvad en økonom rent faktisk tjener.

Hvad tjener en økonom?

Økonomer er som sagt nogle af de bedste betalte i Danmark. En økonom kan forvente en livsindkomst før skat på ca. 30 millioner kroner. For at sætte dette beløb i perspektiv, kan en pædagog forvente en livsindkomst på kun 10 millioner kroner.

Som nyuddannet økonom kan man se frem til en startløn på et sted mellem 35.000 og 45.000 kroner. Det er en imponerende løn, og ikke mindst startløn.

En økonom med mange års erfaring kan nemt tjene mere end 45.000 kr.

Hvorfor tjener økonomer så meget?

Alle højtuddannede får stort set bedre job med højere lønninger. En af grundene til at økonomer og andre højtuddannede tjener meget mere igennem hele livet er at de i mindre grad rammes af arbejdsløshed. De går også senere på pension og det viser sig også at de bliver mindre syge. Selvfølgelig hjælper det også et månedslønnen er betydeligt højere, men de andre ting spiller også en stor rolle.

Hvis en økonom eksempelvis kan blive på arbejdsmarkedet 5 år længere end en mekaniker, så betyder det jo at han allerede har tjent hvad der svarer til 5 årslønninger mere end mekanikeren.