Hvidvaskning af penge

Hvidvaskning af penge

hvidvaskning af penge

Hvad er hvidvaskning af penge?

At hvidvaske penge betyder at man, ved hjælp af en række metoder, forsøger at lave ulovlige penge (sorte penge) om til lovlige penge, som kan bruges på normalt vis.

Der findes forskellige metoder til hvidvaskning af penge. Herunder forklares en typisk metode. Denne artikel skal blot ses som oplysning og ikke en opfordring til at hvidvaske penge.

Sådan hvidvasker man penge

For det første skal man have en betydelig mængde kontanter, som stammer fra kriminelle handlinger. Disse ulovlige handler kan fx være salg af narkotika/stoffer, tyveri eller rufferi (prostitution). Hvis ikke man har en betydelig mængde kontanter, vil det ofte ikke være besværet og den øgede risiko værd at forsøge at hvidvaske dem.

Derefter skal man have en lovlig forretning. Det kan enten være en ny forretning man selv starter, eller en eksisterende som man overtager. For at gøre hvidvaskningen mulig er det et krav at forretningen hovedsageligt håndterer mindre beløb i kontanter. Det kan for eksempel være pizzarier, restauranter, møntvaskerier eller lignende.

Når forretningen kører vil ejeren, eller personen som ønsker at hvidvaske penge, nemt kunne indføre kontanter i forretningen som var det rigtige handler. Sælger man fx hotdogs eller pizzaer er det næsten umuligt for udefrakommende at opdage om man faktisk kun sælger 500 pizzaer om ugen, og ikke 750, som indtjeningen viser.

På den måde kan man løbende indføre sine ulovlige kontanter i forretningens regnskab, og senere hive dem ud igen som lovlige penge.

Ved at hvidvaske penge med overstående metode slipper man ikke for at betale skat eller moms at de ulovlige penge. Det eneste man opnår er at skjule at pengene rent faktisk er tjent på ulovlige aktiviteter.