Hvor meget tjener en pædagog?

Hvor meget tjener en pædagog?

Hvor meget tjener en pædagog?

De fleste vælger ikke at blive pædagog for pengenes skyld. Lønnen for pædagoger er nemlig ikke noget man bliver rig af. Det samme gælder stort set alle undervisnings- og plejejobs. Og det er måske egentlig meget godt, at de personer som passer og underviser vores børn ikke har valgt jobbet på grund af pengene, men fordi de godt kan lide jobbet. Pædagog er ikke det bedst betalte job, men når det er sagt, hvad tjener en pædagog så?

Hvad tjener en pædagog?

Pædagoger tjener som regel omkring 25.000 kr. per måned. Startlønnen kan være lidt lavere afhængig af hvor i landet man er ansat, men lønnen stiger tilgengæld i takt med at man har været uddannet i længere tid. Det er desuden også muligt at blive stedfortræder, souschef, afdelingsleder eller blot leder og så stiger lønnen yderligere. Pædagoger med leder-stillingerne kan tjene op mod 26.000 til 32.000 kr. men det afhænger meget af hvor man er ansat, både rent geografisk men også hvilken institution.

Månedslønnen for pædagoger er altså oftest omkring de 25.000 kr.

Pædagogers grundløn

Grundløn for pædagoger starter på et sted mellem 23.000 og 25.000 kr. per måned afhængig af områdetillæg. Der er også altid 14% pension oveni lønnen.

Områdetillæg

Lønnen for pædagoger afhænger af hvor i landet man er ansat. Pædagoglønningerne er højere på Sjælland og i hovedstadsområdet. Det gælder eksempelvis Albertslund, Ballerup, Brøndby, Gentofte, Gladsaxe, Greve, Herlev, Tårnby, Vallensbæk osv.

Udover grundsatsen eller grundlønnen findes der 4 områdetillæg. Du kan finde en tabel over områdetillæggene her.

Hvad er en pædagog?

En pædagog arbejder i f.eks. vuggestuer, børnehaver, fritidsordninger og diverse institutioner. Som pædagog arbejder man med mennesker, der har behov for støtte og vejledning i større eller mindre grad.

En kommentar til “Hvor meget tjener en pædagog?”

Der er lukket for kommentarer.