Hvordan påvirker Coronavirussen min økonomi?

Corona-virussen og dens virkninger på vores personlige økonomi

Corona-virussen holder verden under kontrol og panik spredes. Da den nu spreder sig over hele Europa, er der ikke længere nogen tvivl: Corona-virussen er alvorlig!

Vi vil se på spørgsmålet om, hvilken virkningen  ​​corona-virussen har på vores egen tegnebog. Nyhederne er overfyldte, børser rundt om i verden dykker, og der er stor usikkerhed. Vi afklarer de vigtigste punkter her.

coronavirus og økonomi

Coronavirus har nået Danmark – Hvad sker der nu?

De sidste par dage har været turbulente, og en hidtil uset virus truer Danmark. Koronavirussen, COVID-19, er oprindeligt fra Kina og indtil videre ved man ikke så meget om den endnu, udover den er meget smitsom. Medierne er overvældede af nyheder, og næsten hver time er der nyheder og tip til, hvordan du kan beskytte dig mod Corona. Ingen ved, hvad der vil ske dernæst. Fakta er for usikre, og for lidt information kommer fra Kina. Schweiz og Italien har allerede aflyst større begivenheder, vi ved ikke, hvad der vil følge i Danmark.

Der er ingen vaccine, og selvom forskere arbejder konstant at finde en løsning, er det ikke til at sige, på hvornår et sådant lægemiddel kunne godkendes. Regeringen har meddelt, at der er truffet foranstaltninger. Vi kan kun anbefale at læse regeringens udmeldinger dagligt og følge beskyttelsesforanstaltningerne fra WHO (Verdenssundhedsorganisationen).

 

Sundhedsvæsenet i Danmark er fremragende og sætter umiddelbart patienter i karantæne, der er diagnosticeret med coronavirus. I sådanne tilfælde har danskehospitaler særlige karantænestationer, der er designet til at beskytte borgerne mod en pandemi. Mennesker, der har været i kontakt med en inficeret person, isoleres også. Afhængig af sagen, også på et hospital eller hjemme, med et forbud mod at gå ud.

Nogle, især internationale, virksomheder har dog bedt deres ansatte om øget sikkerhed, forbudt rejser og forbudt at håndhilse. Dette er for at reducere risikoen for infektion på kontoret.

Hvis du vil følge den globale spredning af koronavirussen, er der et spændende interaktivt kort. Kortet opdateres løbende og viser dig alle sygdomme og dødsfald verden over. Du kan endda se i hvilket område virussen raser.

 

Corona-virussen og dens konsekvenser for økonomien

En første indikation af sværhedsgraden af ​​begivenhederne omkring Corona er det faldende fald i børserne over hele verden. De daglige rapporter om rædsel forstyrrer investorer og får aktiekurserne til at tumle. Rejsegrupperne, der er vigtige for turismen, har været fraværende siden januar 2020, og nu annulleres mange individuelle europæiske ture på grund af frygt for koronavirussen. Flyselskaberne kæmper med belægningen på deres fly, og hotellerne har tomme senge. Korona-virussen har stor indflydelse på den tyske økonomi, og usikkerhedsniveauet er enormt. Nogle kædebutikker rapporterer også køb af hamster af dåse, pasta og andre fødevarer.

Produktion, tjenester, import og eksport kører for tiden i Tyskland som sædvanligt. Kun importen fra Kina er påvirket af koronavirussen, og der var leveringsfejl for produkter fra Kina tidligt på året. Kina rapporterer om mistet produktion fra visse fabrikker. Tyske selskabers åbne kontorer er fuldt bemandede og lagre fyldt. Tiden vil vise, om det kun vil være muligt at arbejde hjemmefra i fremtiden, og om forsyningskæder vil blive afbrudt eller international handel vil kollapse.

Forbundsregeringen er opmærksom på den vanskelige situation for virksomhederne og har oprettet en hotline til spørgsmål.

 

Hvordan påvirker  Coronavirussen mig daglige økonomi?

Alle banktransaktioner har hidtil kørt normalt, og da meget af betalingstrafikken er digitaliseret, har corona-virussen ingen indflydelse på banktransaktioner i ind-og udland. Hvis virussen bliver en pandemi, kan det ikke skade, at have nogle kontanter derhjemme. Kontanter er altid nyttige i nødsituationer og strømafbrydelser. Da du normalt udfører dit job, modtager du også din løn som normalt.

Hvis du har økonomisk behov og har brug for et lån, kan du ansøge om det som normalt. Corona-virussen påvirker ikke udlånsforretningen. Hvis du ikke ønsker at gå til en bankfilial, kan du ansøge om dit lån online. Dette sparer tid, du har ingen kontakt med mennesker og behøver ikke at forlade huset. Hvis du vil overføre penge til slægtninge eller venner, der er i en vanskelig situation i et område, der er berørt af corona-virussen, kan vi anbefale Transferwise. Dette er en onlinetjeneste, hvor du kan ændre og overføre penge i forskellige valutaer til de laveste gebyrer. Du kan finde vores artikel her.

 

Hvad betyder ​​corona-virussen for min formue og opsparing?

Økonomien frygter alvorlige tab på grund af coronavirussen, og afhængigt af din investeringsstrategi kan dette også påvirke dine aktiver.

Du kan stadigvæk låne og lignende som du plejer på trods af Coronavirussen

Traditionelle banker og online kreditinstitutter fungerer som sædvanligt, og det er let muligt at få et lån i dag på trods af Coronavirussen. At ansøge om et lån online er meget let og hurtigt. Takket være sammenligningsmulighederne kan du hurtigt og nemt finde det bedste lån til dig. Ansøgningsprocessen påvirkes slet ikke af corona-virussen, da de nye onlinelån nemt kan søges hjemmefra. Identifikation finder sted via dit Nemid på en bærbar computer eller smartphone. Du behøver ikke at indsende papirer pr. Post, da hele processen er digital. Du kan også undgå en infektionsrisiko i den lokale bankfilial eller på postkontoret.

Lån fra internettet overføres hurtigt og er hurtigere end traditionelle lån. Du kan nemt sammenligne de forskellige lån med vores låneberegner og finde det billigste tilbud til dig. Vi lever i en hurtig og digital tid. I forhold til koronavirussen hjælper dette, at kreditmarkedet ikke kommer til at stoppe fuldstændigt. Tværtimod kan du stadig ansøge om et lån let og ukompliceret.

Fordelene ved et online lån:

  • Du behøver ikke at forlade huset
  • Identifikation finder sted med NemId
  • Intet papirarbejde
  • Umiddelbar overførsel
  • Nem behandling
  • Gunstige lånetilbud og absolut gennemsigtighed i sammenligning af lån

Ansøg om dit lån online